Világsztárok a Virtuózok zsűrijében

Április 7-től újra indul a Virtuózok komolyzenei tehetségkutató műsor a Duna csatornán. Péntek esténként Miklósa Erika Kossuth és Liszt Ferenc díjas operaénekesnő, Batta András Erkel Ferenc díjas zenetörténész és Kesselyák Gergely Liszt Ferenc díjas karmester mellett két új zsűritaggal is találkozhatnak majd a műsor nézői. A Liszt Ferenc díjas világhírű csellóművész Várdai István és a szintén világhírű Balázs János Liszt Ferenc díjas zongoraművész előtt bizonyíthatnak majd a versenyzők, ismét három korcsoportban.

Virtuózok új évada április 7-én kezdődik a felvezető műsorral. Utána április 14-től minden korcsoportban válogatóműsort rendeznek, amelyekből korcsoportonként kilenc-kilenc versenyző jut a középdöntőbe. A tinik, kicsik, majd a nagyok középdöntőiből három-három versenyző jut a május 21-i döntőbe, ahol a korcsoportok győzteseit hirdetik ki, a június 2-i fináléban pedig az abszolút nyertes születik meg. 

Az idei széria műsorvezetői Bősze Ádám és Koltay Anna lesznek.

Virtuózok egy magyar formátumú komolyzenei tehetségkutató a köztelevízión. Készítői azokat a fiatalokat kutatják fel, akik kiválóan játszanak a hangszerek valamelyikén, vagy klasszikus énekben nyújtanak kiemelkedőt. A versenyzők komolyzenei műveket adnak elő – időnként átdolgozva, de nemcsak klasszikus zenei darabok, hanem a szimfonikus zenekarra írott filmzene és a crossover műfaja is megjelenik a műsorban. Az MTVA sikeres komolyzenei műsorának célja, hogy minél szélesebb körben ismertesse és szerettesse meg a klasszikus zenét, és fiatal komolyzenei tehetségeket fedezzen fel. Az első széria 2014. október 17-től december 19-ig tartott. 2016-ban a magyar licenctulajdonos Peller Mariann (Classic Talents Hungary) a Virtuózok nemzetközi forgalmazási jogaira kötött együttműködést az amerikai Dick Clark Production médiacéggel.

Fotó: MTVA, Kaszner Nikolett

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek