Újabb pályázatokról döntött a Cseh Tamás Program

Előzenekarok, rádiók és tévék kaptak támogatást

Újabb pályázatokról döntött az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma. Az Előzenekari Alprogramban 58 pályázó, míg a Médiatámogatási Alprogram helyi és kisközösségi tévéknek és rádióknak szóló kiírásán 36 médium nyert támogatást. A közeljövőben megjelenik a Cseh Tamás Program online és print orgánumoknak szóló pályázata is.

Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma még november 25-én döntött az Előzenekari Alprogram illetve a Médiatámogatási Alprogram helyi és kisközösségi tévéknek és rádióknak kiírt pályázatairól, a pályázati döntések december 11-től hatályosak, és érhetőek el a csehtamasprogram.hu illetve az nka.hu oldalakon. A döntés értelmében 58 előzenekari felállás nyert támogatást összesen 81.200.000 Ft értékben, a helyi és kisközösségi médiumok közül pedig 36 pályázott sikeresen, akiknek összesen 81.400.000 Ft-t ítélt meg az Ideiglenes Kollégium.

A Cseh Tamás Program Előzenekari Alprogramjának célja kettős: egyrészt a pályájuk elején járó, kevésbé ismert előadókat szeretné a karrierjük szempontjából is jelentős fellépési lehetőséghez juttatni. Másrészt az ilyen zenészek segítésére vállalkozó, ismert és befutott zenekarok illetve előadók munkáját kívánja honorálni. Az alprogram nemcsak az indulók ismertségét, ezzel majdani önálló koncertező képességét segítheti, de a koncertturnék ösztönzésével az élőzenei fellépések számának növelését is támogathatja.

A helyi és kisközösségi médiumok pályázata kapcsán Bajnai Zsolt, a Kollégium vezetője elmondta: örömmel tapasztalták, hogy a tavalyi pályázók többsége idén is élni kívánt a program kínálta lehetőséggel. A Kollégium igyekezett minden megyében legalább egy médiumot támogatni, de ahonnan színvonalas pályázatok érkeztek, ott akár több médium is kaphatott támogatást. A helyi és kisközösségi rádióktól és tévéktől nemcsak azt várja a Kollégium, hogy a hazai könnyűzenének felületet biztosítanak, de a Cseh Tamás Program más alprogramjainak nyerteseivel – például a klubokkal és az induló együttesekkel – együttműködve hatékonyabbá teszik az egész programot. A kollégiumvezető hozzátette, hogy december 2-án a Médiatámogatási Alprogram online és print könnyűzenei médiumoknak szóló pályázati kiírásáról is döntöttek, ami így talán még decemberben megjelenhet.

Az idei támogatottak listája a Cseh Tamás Program honlapján (Előzenekari Alprogram és a Médiatámogatási Alprogram), illetve az NKA honlapján megtekinthető.

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek