Tovább pörög a Hősök filmje

 

Pikkpakk serdülőkorba lépett a Hősök! Hazánk egyik legnépszerűbb hiphop, rap csapata idén ugyanis 15 éves lett. Az évforduló alkalmából két sorszámozott, digitális minialbummal rukkolnak elő, melyek márciusban és júniusban jelennek meg. Az ünnepi kiadványok sora a “Lepörög a film” című új dallal és a hozzá készült klippel nyílik meg.

A Lepörög a film fülbemászó refrénjét a zenekar énekesnője, Vörös Janka hozza. A formáció tagjai, Eckü, Joeker és Mentha kivételesen nem szerepelnek sokat a dal videójában. Ezúttal a csapathoz tartozó Dj Gozth és a barátaik, Fluor, Pixa, Diaz, Minimal Peti viszik el a bulit természetesen jó csajokkal kiegészülve, hogy kerek legyen a történet.

Az EP-n található másik két dal a Hősök korai időszakában megszokott hangzást hozza vissza. Az Életút és a Menj tovább a tartalmas, gondolkodtató dalokat kedvelő hallgatók számára lesz igazi csemege. Folytatás pedig júniusban…

 

Egy kis visszaemlékezés az elmúlt 15 évre tekintettel. 2001 októberében Tapolca-Diszelen volt az első buli, ahol Hősök néven léptek fel a srácok. Középiskola, a közönség a baráti-haveri kör, magnókazettáról megy az alap a rappeléshez. Aztán tíz év eltelik a “föld alatt”, végig járják a szamárlétrát az ország legkisebb klubjain és kocsmáin keresztül. A jelenlegi Hősök közönség nagy része talán nem is hallott a Szóhisztéria vagy a Nyelvtan lemezekről, a kezdeti lépésekről, de ez így is van rendjén. 2010-től a zenekar már a fesztiválok rendszeres előadója. A “Klasszik” lemez még keményvonalas hiphop, ez követően jönnek a slágeresebb vagy éppen kísérletező dalok.

“Frázispufogtatás, hogy a világ változását nyomon követve próbáljuk felvenni a trendeket a magunk módján. Mennyi szép dolog történt! Nagyszínpadon fellépni Sopronban a Volton. Megtölteni Veszprémben Utcazenén az Óváros teret. A “Szó fel 2” volt a VIVA Tv-n az egyik első rap dal, ami rotációba került. A Szimfonikon az “Utolsó vasárnap” ahogy szólt, azt sosem felejtjük el. Lehetne sorolni, fogjuk is…” – tekint vissza az elmúlt 15 évre Baranyai ’Eckü’ Dániel .

 

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek