Pillanatfelvétel az Átriumban

Aktuális kérdéseket feszegető színdarab a Pillanatfelvétel, amelynek főszereplője Pokorny Lia. A színésznő egy közel-keleti háborúban súlyosan sérült fotóst alakít, akinek nem csak testi sebeivel, de a morális felelősség kérdésével is meg kell küzdenie.

Pillanatfelvétel Brooklynban játszódik, napjainkban. A főszereplőnő, Sarah (Pokorny Lia) elismert, sikeres, jó nevű fotóriporter, aki az iraki háborúból való tudósítás során súlyos balesetet szenved. A darab róla, párjáról Jamesről (Bereczki Zoltán), közeli barátjukról Richardról (Seress Zoltán) és annak ifjú szerelméről, Mandyről (Földes Eszter) szól. Amellett, hogy fontos és aktuális kérdéseket vet fel, leginkább az emberi kapcsolatokról mesél a darab.

A Lepkegyűjtő Produkció 2015-ben alakult, első kőszínházi előadásuk a Centrál Színházban eddig 50 alkalommal A Lepkegyűjtő című thriller. Idei premierjük egy magyarországi ősbemutató: Donald Margulies hat évvel ezelőtt a Broadway-n színpadra állított nagysikerű darabja, a Pillanatfelvétel. Az amerikai előadásban olyan hírességek szerepeltek, mint Laura Linney, Brian d’Arcy James, Alicia Silverstone, Christina Ricci, David Harbour. A produkció hatalmas siker volt és mind a közönség ( Broadway.com közönségdíj ), mind a szakma elismeréseit ( Tony Award ) is elnyerte a tengerentúlon.

A budapesti produkció a Teátrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével jön létre, a Lepkegyüjtő Produkció és az Átrium Film-Színház együttműködésében. A szövegkönyvet Zöldi Gergely fordította, a jelmezeket Holdampf Linda jegyzi, a díszlet Horgas Péter munkája, a rendező Horgas Ádám.

A Lepkegyűjtő Produkció bemutatja

DONALD MARGULIES:
PILLANATFELVÉTEL

Fordította: Zöldi Gergely

SARAH GOODWIN Pokorny Lia

JAMES DODD Bereczki Zoltán
RICHARD EHRLICH Seress Zoltán
MANDY BLOOM Földes Eszter

Maszk: Rausch Bernadett

Zene, video: Horgas Ádám

Díszlettervező: Horgas Péter

Jelmez: Holdampf Linda

Rendező munkatársa: Kántor Nóra

Rendező: Horgas Ádám

Premier: 2016. május 6. 19 óra

ÁTRIUM FILM-SZÍNHÁZ


Fotó: Viszlay Márk

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek