Oszmán divatbemutató Budapesten

 

Az autentikus oszmán divatot mutatja be a 16. századtól egészen a 18. század végéig a Yunus Emre Enstitüsü Budapesti Török Kulturális Központ által szervezett divatbemutató, amelynek április 14-én a budapesti Olasz Intézet ad otthont.

Yakup Gül, az intézet igazgatója az M1 aktuális csatorna műsorában elmondta: a 2013-ban nyílt budapesti intézet elsődleges célja, hogy a török nyelvet és kultúrát Magyarországon bemutassa. Ennek része a divatbemutató is, amelyet Szulejmán szultán halálának 450. évfordulójához kapcsolódó rendeznek meg.

Az autentikus öltözetek egyenesen Törökországból érkeznek és hagyományos oszmán dallamok kíséretében mutatják majd be őket – mondta el Erdélyi Melinda, a török intézet kulturális és művészeti koordinátora. Hozzátette: a Bursa városából érkező ruhák a hagyományos utcai női, illetve férfi divat mellett képet adnak a palotákban élők viseletéről is.  A programban Hampel Katalin magyar ruhakölteményeit is láthatja majd a közönség, Széles Tamás színművész pedig a szultánról szóló verseket szaval majd. Szeptemberben Szigetváron megismétlik a divatbemutatót, az ottani program azonban kifejezetten Szulejmán korára összpontosít majd – fűzte hozzá az igazgató.

A belépés ingyenes!

Helyszín: Budapesti Olasz Kultúrintézet, 1088 Budapest, Bródy Sándor utca 8.

Részvételi szándékát kérjük, jelezze a budapeste@yee.org.tr e-mail címen!

Forrás: MTI

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek