Németországban is bemutatja Sóvirág című előadását a Tünet Együttes

Németországban is bemutatja Sóvirág című előadását a Tünet Együttes: a Vígszínház Házi Színpadán játszott produkciót Berlinben és Erfurtban több alkalommal láthatja a közönség januárban.

A Sóvirág – avagy a létezés eufóriája egy 90 éves Auschwitz-Birkenau-túlélő és egy fiatal táncosnő duettje. A darabot január 16-án a Vígszínház Házi Színpadán játsszák, majd január 24-én a holokauszt-emléknap alkalmából a berlini TAK Theater im Aufbau Hausban tartják a németországi premiert – olvasható a Tünet Együttes MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, január 27-én és 28-án az erfurti die SCHOTTE Theater színpadán adja elő Fahidi Éva és Cuhorka Emese a duettet, amely a holokauszt emlékével élő idős nő és egy mai fiatal közt tátongó szakadékról, az egymás sorsába való belehelyezkedésről, az öregedésről, fiatal és öreg testben való létezésről szól – humorral, őszinteséggel, empátiával. Az előadást Szabó Réka, a Tünet Együttes művészeti vezetője rendezte.

A darab azzal a kérdéssel foglalkozik, hogy van-e átjárás a két szereplő világa között, átadható-e a tapasztalat vagy épp fordítva: meg lehet-e érteni egy mai fiatal problémáit egy olyan súlyú élettel a hátunk mögött, mint amilyen Fahidi Évának jutott – olvasható az előadás ismertetőjében.

Az öregember majdnem úgy tekint vissza az életére, mint a vándor a hegy tetején a lába előtt elterülő tájra. Mindent lát egyszerre, mi közelebb van, mi távolabb. De pont azért, mert egyszerre lát mindent, az idősíkok sem kronologikus rendben sorakoznak lelkében, hanem összefolynak” – idézik Fahidi Éva szavait A Dolgok Lelke című könyvéből.

 

Forrás: MTI

Fotó: Bors online

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek