Négy lépcsőfokra a karácsony birodalmától

Szentendre óvárosi részének múltidéző utcáin sétálva a hangulatos városképbe illeszkedő bájos saroképületre, a karácsonyi időszakban kiemelt forgalmat bonyolító Hubay Házra lesz figyelmes a járókelő.

A több mint ötezer karácsonyi díszt és kelléket felvonultató, folyamatosan bővülő magángyűjteménnyel büszkélkedő épület 2010-ben nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt. A kiállítás egyben az üzemeltető Hubay család álmának megvalósulása. A bejáratnál tábla hirdeti: Karácsony Múzeum (a turisták számára Christmas Shop). Nem új keletű vállalkozásról van szó, hiszen más országokban már régóta nagy népszerűségnek örvendenek az ünnepi eseményekre fókuszáló kiállítással egybekötött üzletek. 

A házban akkora a tömeg, hogy csak lépésben lehet haladni, s olyan, mintha egy másik országban lennénk, mert magyar szót aligha hallani. A bejárati kis előtérben maga a Télapó ül – mindenki közös fotót szeretne vele. Hiába, egy évben egyszer van karácsony, és bár a kiállítás egész évben január 1-től december 31-ig nyitva tart, ebben az időszakban bonyolítja a legnagyobb forgalmat.

Az eladótérben hamisítatlan karácsonyi hangulat fogadja a látogatót: fenyőillat, csillogó karácsonyfadíszek és szobrok mindenhol amerre a szem ellát; itt valóban minden a téli ünnepről szól. A kiállított és megvásárolható tárgyak a világ több országából érkeznek, a sokszínű választékból mindenki megtalálhatja a gyermekkora karácsonyát felidéző díszeket.

hu4

Aki a mindennapokból szeretne egy kicsit kiszakadni és ráhangolódni a közelgő ünnepre, mindenképp érdemes ide ellátogatnia, hogy aztán a szentendrei Fő téren elterülő adventi vásár forgatagában elvegyülve szívja magába az ünnep közeledtének illatát és élményeit.

Hubay Ház Karácsonyi Kiállítás és Szalon (Szentendre, Bercsényi utca 1.)

A kiállítás a hét minden napján ingyenesen látogatható 10-18 óráig.

Szerző: Juranovszky Bernadett

Fotók: Juranovszky Bernadett és a Hubay Ház Karácsony Kiállítás és Szalon Facebook oldala

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek