Mentőexpedíció

Számtalan immár legendássá vált film rendezője, Ridley Scott ismét sci-fit forgat: ezúttal realista, mégis nagyon izgalmas filmet. A filmet a nagy közönség a Földön még nem láthatta, de az űrben már igen! Egyedi módon a NASA-űrhajósai elsőkként nézhették meg a filmet a világűrben. 

Ezen a héten érkezik végre a mozikba Matt Damon főszereplésével a várva várt Mentőexpedíció (12)! A filmet, – melyet nagy részben hazánkban forgattak – kiemelkedő lelkesedéssel fogadta a sajtó is világszerte. A Rotten Tomatoes kritikai oldalon kimagasló 94%-os értékelést kapott. Ridley Scott, a sci-fi nagy mestere ezúttal Andy Weir bestseller könyvét (A marsi) vette alapul, hogy elmesélje egy a Marson egyedül ragadt férfi történetét látványos környezetben, illusztris szereplőgárdával. A film főszerepei között remek neveket találhatunk: Matt Damon mellett, feltűnik Jessica Chastain, Kate Mara, Kristen Wiig, Chivetel Ejiofor, Jeff Daniels és Sean Bean is. De feltűnnek a filmben olyan magyar színésznők is, mint Bogdán Lili és Oroszlán Szonja.

Mentoexpediciojelenetfoto_1

A story

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg; csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a Földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban.

Főszereplők: Matt Damon, Kristen Wiig, Jessica Chastain, Kate Mara, Sean Bean, Jeff Daniels. Fényképezte: Dariusz Wolski. Zene: Harry Gregson-Williams. Látvány: Arthur Max. Írta: Drew Goddard, Andy Weir

Rendezte: Ridley Scott

Mozibemutató: 2015. október 1.

Eredeti cím: The Martian

Színes, szinkronos amerikai film

Műfaj: akció / kaland / sci-fi

Gyártó: Twentieth Century Fox

Játékidő: 141 perc

Korhatár: 12

Facebook

A film alapjául szolgáló könyv (A marsi) már kapható a könyvesboltokban, filmes borítóval is.

image036

Extra

Történelmi jelentőségű dolog történt a NASA háza táján. Sós folyóvizet találtak a Marson! A bejelentésről szóló videóért kattints IDE!

 Előzetes:

 

Forrás: InterCom

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek