“Mániákusan hiszek a zenében”

Vincze Gergely, ismertebb nevén BLR, ​Majkával és Curtisszel közös, ​Belehalok című száma több mint negyvenegymilliós nézettséget ért el a Youtube-on. Ma már más utakon jár. Zenei közreműködőként dolgozott a Vígszínházban, majd rapper-szövegíró kollégájával, Fura Csével karöltve alapította meg Follow The Flow névre keresztelt nyolcfős együttesét. ​Az ​újpesti rappert a ​november 22-én debütált ​Holdfény a tanúm című számról, a színháznál szerzett tapasztalatairól, élete legsötétebb időszakáról, valamint jövő évi terveiről kérdeztük.

KULTer.hu: Év eleje óta követitek az áramlatot, vagyis alapítottátok meg nyolcfős zenekarotokat, a Follow The Flow-t. Mi indokolta, hogy zenekar és ének is legyen a hátatok mögött?

Már jó ideje együtt zenéltem Molnár Csabával (Fura Csé), végigkoncerteztük az országot, felléptünk diszkókban, hakniztunk, de elérkezett a pont, amikor igényünk lett arra, hogy zenekar is erősítsen bennünket – a nyári fesztiválokon az élőzenét preferálják a szervezők. Csabi Tatabányán találkozott Kerekes Lászlóval, aki basszusgitárosként szívesen csatlakozott a zenekarunkhoz. Hozta Pintér Tamás dobost (Pimpi), akin keresztül pedig Csóra Balázst (Ifi) ismertük meg, ő lett a gitárosunk. Furák Péter zongoristánk pedig, aki a Vígszínház zeneszerzője, zenei munkatársa, összehozott bennünket az Operettszínház színésznőjével, Simon Boglárkával, így lett teljes a formáció.

KULTer.hu: Mennyiben jelent előnyt, hogy színésznő a kollégátok?

Bogi igazi aduász – egyaránt remek énekes- és színésznő, munkamorálja irigylésre méltó, s szinte bármilyen feladatot rá lehet bízni, legyen az ének, rap vagy színészi feladat egy videoklipben. ​

KULTer.hu: Holdfény a tanúm című számotok november 22-én debütált, a hozzá készített klip egyszerre elegáns, gengszteres és a szesztilalom korát idéző. Éles​ váltás ez a tőled megszokott képi világhoz képest ​– a rappergatyát és a pici topban lejtő lányokat felváltották a gyönyörű éjszakai fényben úszó budapesti képek, és egy füstös, de esztétikus lokál.

A helyszín és a stílus adta magát. Boginak hála az Operettszínház kistermében forgathattunk, a színház biztosította a kosztümöket, a klipben látható statiszták egytől egyig képzett színészek, akik első szóra igent mondtak a felkérésünkre, amit ezúton is nagyon köszönünk.

KULTer.hu: Ha néhány mondatban kellene megfogalmaznod, hogy miről szól a dal, mit mondanál?

A hazaszeretetről. Arról, hogy „ha lehunyom a szemem is hazatalálok, mert itt vagyok itthon egy életen át”. Megjegyzem, meglehetősen nagy kihívás dalt írni egy efféle témáról 2016-ban, miközben látod, mennyien hagyják el Magyarországot egy jobb élet és a magasabb bér reményében.

KULTer.hu: Sosem fordult meg a fejedben, hogy külföldön, például New Yorkban, a rap fellegvárában próbálj szerencsét?

Sosem. Egy dolog külföldön vakációzni, és más dolog kint élni és dolgozni. Én itthon szeretném a zeném által szebbé tenni a magyarok napjait, ez az a hely, ahonnan úgy érzem, jó adni. A magyar nyelv a munkaeszközöm – ha hiányos idegennyelvtudással, kizárólag az anyanyelvemmel a tarsolyomban vágnék neki az ismeretlennek, az olyan lenne, mintha fegyver nélkül mennék egy háborúba.

Az interjú teljes terjedelmében a KULTer.hu oldalon olvasható! 

BLR & Fura Csé – koncert @ Újpesti Karácsonyi Vásár, 2016. december 17., 19 óra

Fotók: Szegedi Ádám és Hirling Bálint

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek