Közös filmklubot indít a magyarhangya és a Néprajzi Múzeum

 

A Néprajzi Múzeum és a magyarhangya együttműködésbe kezd. A nagy múltú kulturális intézmény és a közösségi filmforgalmazó Modern mesterek – Különleges látószögek címmel közös filmklubot hirdet a múzeumban, melynek keretében a hangya filmjeit a témák legkiválóbb szakértőivel folytatott szakmai beszélgetések követik. A jeggyel vagy a négy alkalmas bérlettel a múzeum kiállításai is megnézhetők.

A magyarhangya és a Néprajzi Múzeum tavaszi filmklubja

Egy érintetlen táj világhíres felfedezői, egy ismeretlen dada, aki dokumentálja a 20. századot, egy amazóniai sámán a tradíció és a globalizáció metszéspontjában és az Osztrák-Magyar Monarchia császári örökségének bécsi művészeti múzeuma – egy sorozatban. Ismerős és ismeretlen, feltárásra váró világok, híressé vált örökségek, láthatatlan kulisszatitkok közel nézetből. Tájképek, portrék, vallomások, kommentárok és kritikák.

A magyarhangya és a Néprajzi Múzeum közös tavaszi filmklubja nemcsak bemutatja, hanem szakmai kérdések és felvetések közé állítja a filmeket, amely az alkotók, a szereplők és az intézmények miatt is izgalmas vállalkozás. Wim Wenders, Juliano Salgado, Vivian Maier, Ciro Guerra és a bécsi Kunsthistorisches Museum sorozatba rendezése a természet, a kultúra, a város és a modernitás változatos mintázatát adja.

A magyarhangya független, közösségi filmforgalmazóként fontos társadalmi kérdéseket feszegető, és jelentős művészegyéniségeket bemutató különleges dokumentum- és játékfilmeket hoz Magyarországra.

A Néprajzi Múzeum nyitott kulturális tér, ahol összeér a múlt a mával, a tudomány a tanítással, ahol kultúrák és generációk találkoznak és beszélnek egymással.

A FILMKLUB programja

2016. április 13. A Föld sója

2016. április 27. Vivian Maier nyomában

2016. május 11. A nagy múzeum

2016. május 25. A kígyó ölelése

 A vetítések 18 órakor kezdődnek. A filmvetítéseket moderált szakmai beszélgetések követik témafelvetéssel, kérdésekkel és vitával.

Jegyár: 1400 Ft, amellyel 17 órától megtekinthetőek a Néprajzi Múzeum aktuális kiállításai. A sorozatra kedvezményes bérlet váltható, amelynek ára 4000 Ft.

Helyszín: Néprajzi Múzeum 213. terem (V., Kossuth Lajos tér 12.)

Kapcsolat: facebook.com/neprajzimuzeum | www.neprajz.hu

facebook.com/magyarhangya

 

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek