Kókuszos hógolyócsók

Elkészítése egyszerű, kevés hozzávaló szükséges hozzá, diétázóknak, cukorbetegeknek és gluténérzékenyeknek pedig jó hír, hogy gyakorlatilag korlátlanul fogyasztható!

Hozzávalók:

50 gramm kókuszreszelék

3 tojásfehérje

50 gramm édesítő (Stevia, eritrit vagy 9-10 darab porrá zúzott asztali édesítő tabletta is megteszi)

Elkészítés:

A tojásfehérjét habverővel addig verjük a legmagasabb fokozaton, amíg kemény nem lesz, s míg nem csúszkál ide-oda a tálkában. Ezt követően keverjük bele az édesítőt, majd szórjuk bele a kókuszreszeléket is. Habverővel dolgozzuk össze az összetevőket! Az így kapott masszából egy nagyobb kanál segítségével szedjünk ki kis, a kanálon még kézzel összenyomkodott halmokat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe, egymástól körülbelül 2 centiméter távolságra helyezzük el őket (kezünk segítségével csúsztassuk le a kanálról). Egy kevés darált diót is szórhatunk a tetejükre.

Süssük őket 10-15 percig 180 fokon.

Hagyjuk hűlni pár percig, majd ízesítsük ízlés szerint diabetikus lekvárral, édesítőszerrel elkevert zsíros joghurttal vagy mártsuk őket étcsokoládés masszába.

20150103_231943xxxxx

 

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

Hasonló cikkek