Karácsonyi vásár újpesti köntösben

Az ünnepvárás Újpesten évek óta összekapcsolódik a karácsonyi vásárral, amely ezúttal november 26. és december 24. között a megszokott Szent István téri helyszínen, izgalmas programokkal, sztárfellépőkkel, fényvillamossal, Mesevárossal, finom falatokkal és forró italokkal várja a gyermekeket és a felnőtteket.

„A rendezvény a maga pezsgő hangulatával remek alkalmat kínál arra, hogy az itt élők találkozzanak egymással, s hogy minőségi időt tölthessenek el együtt” – vallja Újpest polgármestere, Wintermantel Zsolt, aki szerint az egymásra való odafigyelés, a rászorulók megsegítése éppúgy szerves részét képezi az adventi időszaknak, mint a közös étkezések vagy az ajándékozás.

Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere

Egy hazai turisztikai szaklap a Vörösmarty téri és a Bazilikánál helyet kapó karácsonyi vásár után az újpestit sorolta a legszebbek közé. Milyen programokkal várják a felnőtteket és milyenekből csemegézhetnek a gyerekek az idei adventi időszakban a Szent István téren?

Az újpesti városháza melletti téren ingyenes műjégpálya várja tematikus programokkal a sportolni vágyókat életkortól függetlenül. Hétvégente ingyenesen látogatható könnyűzenei koncerteket, a templomkertben kézműves-foglalkozásokat, betlehemes bábjátékokat kínálunk, vagyis a sétálni és kikapcsolódni vágyók éppúgy megtalálják számításaikat, mint a sport-és a zenerajongók. A faházakban számos portéka csábít ajándékvásárlásra, nem maradnak el a finom falatok és a forró italok sem. Az Újpesti Karácsonyi Vásár a maga pezsgő hangulatával remek alkalmat kínál arra, hogy az itt élők találkozzanak egymással, s hogy olyan minőségi időt tölthessenek el együtt, mint ahogy teszik azt az év többi napján, például az újpesti majálison, szüreti mulatságokon vagy a sportrendezvényeken.

Mennyibe került Újpest Önkormányzatának a jégpálya létesítése?

A műjégpálya költségvetése több tételből áll össze: nyolcmillió forintba kerül, hogy a hűtőgépet és a palánkokat egy erre szakosodott cégtől béreljük, s külön anyagi ráfordítást igényelnek az üzemeltetéssel kapcsolatos őrzési feladatok, a biztonság megteremtése. A korcsolyázás igen népszerű az újpestiek körében – ismerek olyan fiatalokat, akik iskola után minden délután kilátogatnak a jégpályánkra. Nem véletlen, hogy Újpest a legsportosabb város.

Détár Enikő, Takács Nikolas, a TNT, Rakonczai Imre, a Budapest Voices, Molnál Ferenc Caramel, Sena, BLR és Fura Csé, illetve az Animal Cannibals – csak néhány név azok közül, akik az Újpesti Karácsonyi Vásár keretében léptek és lépnek fel. Mi alapján döntöttek  a koncertező előadóművészekről?

A 2011 óta működő Újpesti Párbeszéd alkalmat ad a negyedik kerületi lakosok véleménynyilvánítására, és a várossal kapcsolatos, személyes javaslatok közzétételére. Idén a fellépők kapcsán is kikértük a városlakók véleményét, így képet kaptunk arról, hogy kik azok az előadóművészek, akiket az ünnepi időszakban leginkább preferálnának. Törekszünk arra, hogy a jelenleg népszerű, illetve a múltban kimagasló eredményeket elért zenekarok és művészek számára egyaránt biztosítsunk lehetőséget. Az idei palettát, úgy gondolom, bárki megirigyelhetné.

Az interjú teljes terjedelmében a Kerület Újság oldalán olvasható <<<< Olvasáshoz KATTINTS IDE!

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek