James Newton Howard Magyarországon koncertezik

Hollywood legnagyobb zeneszerzője, a Micsoda nő!, Az éhezők viadala és további számos sikerfilm zeneszerzője, James Newton Howard Budapestre is ellátogat 2017-ben első élő koncertturnéjával. A Grammy-díjjal és Emmy-díjjal is jutalmazott, Oscar-díjra jelölt nemzetközileg elismert filmzeneszerző a koncerten Hollywood elmúlt három évtizedének filmzenéit ünnepli. Howard bejelentette, hogy Magyarországra is ellátogat első élő koncertturnéjával 2017. november 5-én, (19:30) a Papp László Budapest Sportarénába. A húszállomásos európai turné premierjére  Londonban kerül sor november 3-án a Royal Albert Hallban. A színpadon több mint száz előadó lesz segítségére, a szimfonikus zenekar kórussal, kivetítőkkel és light show-val egészül ki.

James Newton Howard zenéjét több mint százhúsz filmben hallhatták, szerzeményeit havonta több millióan töltik le az internetről. A The Hanging tree, melyet az Éhezők viadalában Jennifer Lawrence énekelt, a második  helyezést érte el a Billboard Hot 100-as listában.

Jegyek már kaphatók az Interticket valamint az Eventim országos hálózatában. Jegyekért KATT IDE!

James Newton Howard

Zeneszerzőként, zenészként és dalszerzőként a filmezés minden szintjét megjárta, és minden filmes műfajban alkotott. Gyermekkorában kezdett zenét tanulni, és a Santa Barbarai (Kalifornia, USA) Music Academy of the Westre iratkozott be, majd zongoristaként a University of Southern California oklevelét szerezte meg. Az 1970-es évek végén, a 1980-as évek elején Elton John turnéin játszott billentyűsként. Az 1980-as évek közepén fordult a filmzene felé. Számos díjra jelölték.

1990-ben a Micsoda nő! (Pretty Woman), majd a Hullámok hercege (Prince of Tides) tette ismertté a nevét. Utóbbiért megkapta az első Oscar-jelölést.

2009-ben Grammy-díjat kapott a Batman – A sötét lovag filmzenéjéért, melyet Hans Zimmerrel együtt írtak, majd a Blood Diamond  teljes filmzenéjét  is Grammyre jelölték .

Az ASCAP zenei szervezet Henry Mancini életműdíjjal jutalmazta, idén BMI Lifetime Achievement díjat is kapott.

Főkép: Puliwood

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek