Illényi Katica Gálaestje

 

Illényi Katica, Liszt Ferenc-díjas hegedűművész és az Alba Regia Szimfonikus Zenekar február 20-i gálaestjét óriási érdeklődéssel fogadta a székesfehérvári közönség. Ének, hegedű, theremin, tánc páratlan összjátéka. Az első előadásra már elkeltek a jegyek, de a nagy érdeklődésre való tekintettel aznap 15 órától is lesz a koncert.

Az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Gálaestjének szólistája Illényi Katica, Artisjus-és Liszt Ferenc-díjas hegedűművész, Magyarország Érdemes Művésze lesz, aki hegedűjátékán kívül énekkel, tánccal, thereminnel bűvöli el közönségét.

A művésznő a napokban hazaérkezett Svájcból, a Lausanne-i Theremin Akadémiáról, ahol egy 17 tagú theremin zenekar szólistájaként adott koncertet. Jelenleg készül a gálaestre, amelyen a magyar szerzők művei mellett – melyeknek bemutatása Illényi Katica küldetésének számít – elhangzik az első jazz opera, Gershwin: Porgy és Bess című művének hegedű átirata, valamint Piazzola tangói és Edith Piaf vallomásai a szerelemről. Thereminen előadásra kerül néhány olyan darab, amely örökérvényűen gazdagította a XX. század zenei kultúráját.

A Vörösmarty Színházban Silló István vezényli a nagyszerű Alba Regia Szimfonikus Zenekart. Silló István a Budapesti Operettszínház, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának karmestereként együtt dolgozott Lamberto Gardellivel, Eric Ericcsonnal, Ligeti Andrással és Kobayashi Ken-Ichiroval, Illényi Katica koncertjeinek állandó karmestere.

illényi

Időpont: 2016. február 20. 15:00 óra és 19:00 óra

Helyszín: Vörösmarty Színház (Székesfehérvár, Fő utca 8.)

http://katicaillenyi.com/

 

Fotó: prokultura.hu, medianoise.hu

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek