III. Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozója a Skanzenben

 

Szentendre, 2016. augusztus 19.A Hagyományok Háza és a Szabadtéri Néprajzi Múzeum szervezésében ismét összejönnek a legkiválóbb hazai és határon túli magyar és nemzetiségi zenekarok, szóló hangszeresek az idén harmadszor megrendezett Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozójára szeptember 3-án és 4-én.

Szeptember 3-án, a találkozó nyílt napján a nagyközönség is részese lehet a több mint 40 éve működő táncházmozgalom zenekarai, hangszeres szólistái, énekesei közreműködésével létrejövő, egész napos zenés forgatagnak. Ezen a napon a régi épületek életre kelnek, szinte még a falak is muzsikálnak, hiszen 10 portán 20 meghívott zenekar és tanítványaik, idős mestereik, valamint énekesek zenélnek egész nap. A gazdag programkínálatot kézműves-foglalkozások, gyermek- és családi programok, tánc- és énektanítás, hangszerkészítők bemutatója, hangszer- és zenészfotó-kiállítás, ismeretterjesztő előadások, borkóstolás, rendhagyó tárlatvezetések és az elmaradhatatlan vásártér teszi teljessé. A nyílt napot az este 19 órakor kezdődő gálaműsor zárja hagyományőrző zenész- és énekesmesterekkel.

tanchazzen3

Portazenekarok:

Babra, Bartis Zoltán „Kicsi” és bandája, Berka Együttes, Dobroda zenekar, Dűvő zenekar, Csurai Attila zenekara, Fláre Beás, Fokos zenekar, Gázsa zenekar, Khamoro Budapest Band, Magos Együttes, Magyar Dudazenekar, Magyar Tekerőzenekar, Németh Dénes és zenekara, Szászcsávási Banda, Szigony zenekar, Téka együttes, Varjos zenekar, Vujicsics Együttes, Zerkula zenekar

Hagyományőrző vendégek:

Csallóközi vonósbanda: Farkas János „Manus”, Vontszemű László

Magyarpéterlaki vonósbanda cimbalommal: Lunka József, Lunka Albert, Csurkulya József, Ötvös János

Moldvai furulyás: Legedi László István (Klézse)

Nemespátrói énekesek: Dömötörfi Józsefné Szmodics Borbála és Szakál Miklósné Szmodics Rózsa

A találkozó szakmai napján, szeptember 4-én az előzetesen regisztrált jelentkezők számára szerveznek zenei mesterkurzusokat, szakmai előadásokat, könyvbemutatót, szakmai kiadványok vásárát a Pap-szigeti kempingben.

Interjú kérhető közvetlenül:

Dr. Bereczki Ibolya főigazgató-helyettes

bereczki.ibolya@sznm.hu

+36 30 655 2532

További információ:

Kelemen Dániel PR-menedzser

kelemen.daniel@sznm.hu

+36 30 698 0123

 

 

 

 

 

 

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek