Friss Hús rövidfilmfesztivál 2016

Több mint 150 magyar és csaknem 600 külföldi alkotás szerepel az idei Friss Hús nemzetközi rövidfilmfesztiválon, amely március 30. és április 3. között a budapesti Toldi moziban várja az érdeklődőket.

A Daazo.com internetes filmes hálózat idén negyedik alkalommal rendezi meg a rövidfilmszemlét, amelyen ezúttal a 2014. január után készült alkotásokból lesz látható válogatás. Az animációs és az élőszereplős filmeket külön kategóriába lehetett nevezni: a fesztivál utolsó napján három fődíjat osztanak ki – magyar élőszereplős, magyar animációs, valamint nemzetközi élőszereplős és animációs kategóriában. 

Az első fesztivál óta eltelt években a Friss Hús nemzetközi szekcióval, szakmai programokkal, közte a filmtervek bemutató pitchfórummal bővült.  A tájékoztató szerint a fesztivál magyar válogatásának legjobban sikerült filmjei az elmúlt időszakban sikerrel szerepeltek nemzetközi filmfesztiválokon: a tavalyi nyertest, Szilágyi Fanni Kamaszkor vége című alkotását a torontói fesztivál programjába is beválogatták, míg Kreif Zsuzsanna és Zétényi Borbála díjnyertes animációja, a Limbo Limbo Travel a Sundance fesztiválra jutott el.

Forrás: MTI

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek