Felhőcirkusz Unplugged

A Juhász Kata Társulat Felhőcirkusz Unplugged című előadását mutatja be január 8-án, vasárnap 16:00 órai  kezdéssel a Jurányi Ház Grabó Stúdiójában. Az akrobatikus, cirkuszi elemeket tánccal ötvöző Felhőcirkusz egy élő zenés előadás, amely Weöres Sándor gyermekversei alapján készült.

A most látható un-plugged változat különlegessége, hogy sem cirkuszi, sem színházi körülményeket nem igényel, természetes fénynél egy egyszerű tornateremben játsszák, hatása ettől sokkal intimebb, emberközelibb. Az előadást 3 évesnél idősebb gyerekeknek ajánlott, szülői felügyelettel az eszközöket is ki lehet próbálni. Igazi családi program: a szüleik is garantáltan jól fognak szórakozni.

A nyári égbolt felhőit bámuló Katókához képzeletbeli barátok érkeznek. A felhők között vándorló cirkusz maroknyi társulatának akrobatái és zenészei Katókával kiegészülve vágnak új kalandokba.

Juhász Kata koreográfus ezúttal a legkisebbekhez kíván szólni a Weöres Sándor verseinek motívumai és ritmusai által ihletett előadásával. Az előadás élő zenéjét fuvolán Kovács Sára, ütősökön Ölvedi Gábor és csellón Kertész Endre játsza. Weöres Sándor ismert gyerekversei, mint a DÉLI FELHŐK, a VÁSÁR, a HA A VILÁG RIGÓ LENNE, a CSIRIBIRI, A TÜNDÉR, A BIRKA-ISKOLA, a SEHALLSELÁT DÖMÖTÖR, nem hangzanak el az előadásban, hanem ihletik a darab képeit, dramaturgiáját. A Tűzmadarak nagyszerű artistája Zoletnik Sophie, az Offline:ontheater vezetője Ben Glass és az ifjú tehetséges táncművész, Daragó Dorina tánccal, cirkusszal a zenészekkel együtt mesél nézőinek.

Helyszín: Jurányi Ház Grabó Stúdiója (1027 Bp. Jurányi utca 1., IV. emelet.)

Időpont: 2017. január 8. , 16:00

Az Aulea Alapítvány bemutatja:

Cie.ooops/

Juhász Kata Társulat

Felhőcirkusz Unplugged 

 Tánc, cirkusz élőzenével

Weöres Sándor Déli felhők c. verse nyomán

Alkotók, előadók:

DARAGÓ DORINA – tánc,

ZOLETNIK SOPHIE tánc, akrobatika,

BEN GLASS – tánc, akrobatika,

KERTÉSZ ENDRE – cselló,

KOVÁCS SÁRA DIZNA– fuvola, pikoló,

ÖLVEDI GÁBOR – ütősök

Zenei vezető: Kertész Endre

Dramaturgia: Budaházi Attila

Koreográfia: Juhász Kata

Támogatók: EMMI, NKA, Aulea Alapítvány, Art Quarter Budapest, Műhely Alapítvány

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek