Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Táncházzenészek Találkozója a Skanzenben

2015.09.05.

image002 (4)

Szeptember első szombatján magyar népzene és néptánc tölti meg a Skanzent, hiszen szeptember 5-én immáron második alkalommal szervezi meg a múzeum a Hagyományok Házával közösen a Kárpát-medencei Táncházzenészek Találkozóját. Így többek között zenélni fog a Vujicsics, a Kolo együttes, a Fonó Zenekar, a Fondor, a Dűvő és a Tükrös zenekar.  

Szeptember 5-én a Skanzen portáit idősebb és fiatalabb muzsikusok lakják be, akik az örömzenélésen túl az új generációt is megtanítják a táncházzenélés csínjára-bínjára. A tematikus porták között lesz felvidéki, erdélyi, délvidéki, dunántúli, roma, bourdon, moldvai, balkáni, vonós, ahol a tájegységekre jellemző néptáncok is elsajátíthatók lesznek. A zenészporták mellett a gyerekeket kézműves- és játékos foglalkozások is várják, a Tánccsűrünkben pedig aprók táncházában szórakozhatnak a gyerkőcök.

A különleges napon muzsikáló vonat viszi rendhagyó tárlatvezetésre a Skanzen Galéria Kallós Zoltán életműkiállításába a látogatókat. A tárlatvezetéseken a Kossuth-díjas Korniss Péter fényképész, a Nemzet Művésze és a Prima Primissima díjas Petrás Mária népdalénekes is szerepet kapnak.

Programismertető

 

Forrás: Skanzen (sajtóanyag)

Részletek

Dátum:
2015.09.05.
Esemény Tags:
, ,

Helyszín

Skanzen
Sztaravodai út
Szentendre, 2000 Magyarország
+ Google Térkép