Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Rágcsálók Világa – Családi Nap

2015.10.04. , 10:00 - 17:00

rágcsa

Érdekes előadásokkal és interaktív, színes programokkal várja ősszel is a kisállatok rajongóit a III. Rágcsálók Világa című rendezvény október 4-én az Újpesti Ifjúsági Házban.

A Magyar Tengerimalac-védő Egyesület állatvédő szervezetekkel és több rágcsálószakértővel összefogva rendezi meg a III. Rágcsálók Világa – Családi Nap elnevezésű rendezvényt az Állatok világnapja alkalmából Újpesten, amellyel szeretné felhívni az emberek figyelmét a helyes állattartása és arra az örömre, amelyet ezek a kisállatok okozni tudnak a felelősségteljes állattartók számára.

A rendezvényen az ingyenes állatorvosi tanácsadáson kívül Dr. Pilis Tünde állatorvos délelőtt „Amit a rágcsálók és nyulak betegségeiről tudni érdemes” címmel előadást tart,  rágcsálók és nyulak kondícióját meghatározó tényezőkről és az betegség-felismerésről, így tudni fogja akár a kezdő gazdi is, mikor kell azonnal állatorvoshoz fordulni. 

Délután a „Mondd, te kit választanál…” című előadás azoknak az állattartóknak szól, akik nem tudják eldönteni, milyen rágcsálót válasszanak házi kedvencnek – szakemberek mondják el minden kisállat szempontjából az előnyöket, a hátrányokat, a tévhiteket, ez alapján könnyebbé téve leendő kedvencünk kiválasztását.

A tengerimalacok, hörcsögök, nyulak, csincsillák, egerek, patkányok, deguk és mókusok mellett rengeteg izgalmas program ígérkezik a család minden tagja számára. A nap folyamán lesz kézműves sarok, lufi-hajtogatás, arc- és viaszfestés, színezők, rágcsálós tesztek, illetve délelőtt és délután is lesz tombolasorsolás. Interaktív játékok, köztük rágcsáló hangfelismerő teszt és interaktív ketrec berendezés is színesítik a felhozatalt. A napot a rendezvény mellett meghirdetett „III. Rágcsálók Világa – Nagy Szundiverseny” alvó rágcsálós és nyuszis fotók eredményhirdetésével zárul, az összes beküldött fotó egy paravánon látható lesz a rendezvény ideje alatt.

A belépés becsületkasszás, az adományokat az Egyesület a gondozásában lévő tengerimalacokra, malacmentésekre és rendezvények szervezésére fordítja.

Program

Facebook esemény

Forrás: M.T.V.E.

Részletek

Dátum:
2015.10.04.
Időpont:
10:00 - 17:00
Esemény Tags:
, ,

Helyszín

Újpesti Ifjúsági Ház
István út 17-19.
Budapest, 1042 Magyarország
+ Google Térkép