Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Pályázat migráció témában

2015.08.27. , 00:00 - 2015.09.30. , 00:00

építészforum

Pályázati felhívás migráció témájú online kiállításon való részvételre

A budapesti Goethe Intézet pályázatot ír ki Magyarországon és Németországban élő művészek számára online kiállításon való részvételre, melynek célja a migráció témájának bemutatása 35 év alatti alkotók munkáin keresztül egy nem fizikai, hanem web alapú térben.

Olyan munkák beérkezésére számítanak, amelyek kritikusan és érzékenyen dolgozzák fel a kortárs migráció kapcsán felmerülő komplex kérdéseket. A pályázatra az online felület adottságait használó műveket várják.

 A pályázat jellege 

A kiírás nyilvános interdiszciplináris művészeti pályázat. A pályázóktól az online kiállítás jellegéből adódóan digitális, online bemutatható műveket várunk, pl. rövid filmek (max. 15 perc), rövid dokumentumfilmek (max. 15 perc), videómunkák (max. 15 perc), fotók, interaktív webes projektek, performansz dokumentáció, egyéb digitális műfajok. Kérjük, hogy amennyiben a mű szövegcentrikus, vagy a hangzó beszéd hangsúlyos eleme a műnek, úgy a szöveget vagy a szövegkönyvet a pályázó a pályázati anyagban mellékelni szíveskedjen. A pályázatra kizárólag kész műveket várunk.

Díjazás 

A nyertes pályázatokért járó honorárium 60.000 forint + áfa munkánként. Egy pályázótól egy pályamunkát áll módunkban elfogadni.

A pályázás menete 

  1. szeptember 30. – a pályázatok beérkezésének határideje
  2. október 12.– a beérkező munkák elbírálása után a jelentkezők értesítése az eredményről
  3. november közepe– az online kiállítás nyilvánossá tétele

A pályázatra leadandó anyagok

– a mű/projekt koncepciójának rövid leírását,

– a mű szövegkönyvét, amennyiben az indokolt,

– a kész munkát, annak linkjét vagy tárhelyének hozzáférhetőségét, – a pályázó(k) adatait (személyes adatok, szakmai önéletrajz és portfólió).

Formátumra vonatkozó kitételek

– rövid filmek, dokumentumfilmek, videómunkák esetén: YouTube-ra vagy Vimeo-ra kérjük felölteni vagy mp4 formátumban beküldeni

– fotók esetén: jpg, png illetve a szokásos támogatott formátumok

– interaktív webes projektek esetén: a mű linkjét kérjük elküldeni

– performansz dokumentáció valamint egyéb digitális műfajok esetén: a médiumtól függően valamelyik fenti formátumban

A kiállítás helyszíne 

A kiválasztott, megvalósított pályaművek a budapesti Goethe Intézet weboldalán lesznek láthatóak egy erre a célra létrehozott online kiállítótérben.

Zsűri 

A kiállítás kurátorai: Bucsi Dorottya Zsófia, Kangiszer Dóra, Márton Zsófia Eszter, Mile Szandra, Nagyová Terézia és a Goethe Intézet két munkatársa

A jelentkezés feltételei 

A szervezők fenntartják a jogot, hogy nem minden pályamű kerül kiállításra. Honoráriumot csak a nyertes pályaművek készítői kapnak. 

A pályázó a pályamű beküldésével vállalja, hogy a pályázati feltételeket, határidőket megértette, és elfogadja.

A pályázó a mű kizárólagos szellemi tulajdonosa, a tulajdon- és felhasználási jogok felett szabadon rendelkezhet. A jogok nem ruházhatók át egy harmadik személyre. A pályázó kijelenti, hogy a művet a projekt rendelkezésére bocsátja, ezért újabb honorárium nem jár. A felhasználás részleteiről szerződés készül.

Az alkotói jogok a művészt illetik.

A honorárium csak akkor kerül kifizetésre, ha a művész a pályázati határidőre elkészíti a munkát és azt a kurátorok rendelkezésére bocsájtja.

A jelentkezést és az esetlegesen felmerülő kérdéseket a migrationsprojekt@goethe.hu címre várjuk.

A projekt a tervek szerint a Párizsi Magyar Intézettel és a Collegium Hungaricum Berlinnel közösen kerül megvalósításra.

Honlap: http:// migrationsprojekt@goethe.hu

Szervezet: Goethe Intézet

Forrás: Artportal

Logó: epiteszforum.hu

Részletek

Kezdés:
2015.08.27. , 00:00
Vége:
2015.09.30. , 00:00