Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Monte Cristo grófja Tokajban

2015.08.29. , 20:00 - 22:30

Monte_Cristo_grofja_sajto20

Szomor György dalaival mutatkozik be a klasszikus alkotás musical változata. Az ExperiDance tánckara és a békéscsabai Jókai Színház közös produkciója a Monte Cristo grófja augusztus 29-én, szombaton a Tokaji Fesztiválkatlanban, Északkelet-Magyarország legnagyobb szabadtéri színpadán lesz látható. 

Az egykori Patkóbányában kialakított Fesztiválkatlant tavaly nyáron adták át a nagyközönségnek, a legkorszerűbb fény- és hangtechnikával felszerelt, 2500 fős nézőtérrel rendelkező színház szépen illeszkedik a csodálatos tokaji tájba. A szabadtéri színpadot körülölelő 30 méter magas meredek sziklafalak, a Bodrog közelsége, az egykori kőbánya különleges hangulatot teremtenek a hatalmas amfiteátrum változatos programjaihoz.

Monte_Cristo_grofja_sajto13

A fiatal Edmond Dantes-t a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád szerint kapcsolatban áll az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát. Hosszú éveket tölt börtönben, amikor egy ismeretlen börtöntárs halála révén megszökhet, és birtokosa lesz egy mesés vagyonnak is. Monte Cristo grófjaként elindul, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit azokból áll, akik őt annak idején bebörtönöztették. Köztük valamikori menyasszonya, és annak fia. A gazdag gróf nem válogat az eszközökben, de vajon meddig tud elmenni bosszúvágyában? Mikor jön el az idő, amikor már érzelmei megakadályozzák a teljes leszámolást? Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – minden együtt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is. Szomor György dalaival igazi musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás.

Monte_Cristo_grofja_sajto5

Rendezte, zenéjét szerezte, dalszövegek: Szomor György (Nádasdy Kálmán-díjas)

Alexandre Dumas regénye alapján írta: Pozsgai Zsolt

DUMAS, a szerző – Vastag Tamás

EDMOND DANTES, MONTE CRISTO GRÓFJA – Szomor György

IFJÚ EDMOND DANTES – Gulyás Attila

MERCEDES – Gubik Petra

FERNAND, KÉSŐBB MORCERF GRÓFJA – Csomós Lajos

DANGLARS – Bartus Gyula (Jászai-díjas)

VILLEFORT – Presits Tamás

FARIA ABBÉ – Szőke Pál

ALBERT, Mercedes fia – Biró Gyula

HAYDEÉ – Tatár Bianka

JACOPO – Katkó Ferenc

BONIFACIO – Gerner Csaba

PACALIO – Liszi Melinda

NAPOLEON – Czitor Attila

BÖRTÖNŐR – Vadász Gábor

Artisták: André Rolland, Kecskés György

Kar: Balog Richárd, Biró Gyula, Daragó Gábor, Ferencz Dorottya, Gazdóf Dániel, Gábor Anita, Harcsa Boglárka szh., Janis Zoltán szh., Földes Roxána szh., Korom Gábor szh., Litauszki Enikő, Mészáros Ágnes, Mészáros Petra szh., Mlinár Péter, Mlinár Zsuzsa, Nagy Róbert, Tatár Bianka, Terhes Edina

Billentyűs hangszerek: Gulyás Levente, Szabó Imre, Hegedű: Benedekfi Zoltán, Brácsa: Szomorné Budai Mariann, Cselló: Juhász Edit, Klarinét: Bogdán Gábor, Kürt: Bereczki Gábor, Gitár: Cseh István, Basszusgitár: Pfeff Márton, Dob: Geröly Mátyás / Szumper Ákos

Súgó: Liszi Melinda

Ügyelő: Halász Péter

Díszlet: Fekete Péter

Jelmeztervező: Papp Janó

Látvány, vetítés: Madár

Koreográfus: Fejes Kitty

Hangszerelés: Lippényi Gábor

Dramaturg: Zalán Tibor

Zenei vezető, korrepetitor: Gulyás Levente

Monte Cristo grófja

musical két részben

Időpont: 2015.08.29. szombat, 20 óra

Helyszín: Tokaji Fesztiválkatlan (Tokaj, Bodrogkeresztúri út 2.)

Bővebb infó: http://www.fesztivalkatlan.hu/

Részletek

Dátum:
2015.08.29.
Időpont:
20:00 - 22:30
Esemény Tags:
, ,

Helyszín

Tokaji Fesztiválkatlan
Bodrogkeresztúri út 2.
Tokaj, Magyarország
+ Google Térkép