Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mesés hétvége a Skanzenben

2015.08.20. , 08:00 - 2015.08.23. , 17:00

image001 (5)

A mesebeli hármas számnál is több érv szól amellett, hogy az augusztusi hosszú hétvégén a szentendrei Skanzenben ünnepeljen. Augusztus 20-án ugyanis ingyenes a belépés a múzeumba, a négy nap során pedig a magyar népmesék világában találják magukat az érdeklődők, képzeletbeli sárkányokkal küzdhetnek meg a bátrak, madárfüttyös készíthetnek az ügyeskezűek, sőt még meseköltésben is részt vehetnek a Skanzenbe látogatók.  

A Mesés hétvégén augusztus 20. és 23. között minden egyes nap más-más mese kerül a középpontba, és a mesékhez kötődően kézműves foglalkozások, kalandok várják a résztvevőket. Augusztus 20-án hét állomásos mesetúrának vághatnak neki saját készítésű zokniparipájukon az érdeklődők, hogy megszerezzék a három aranyhajszálat, túljárjanak a sárkány eszén, és a próbákat kiállva kiszabadítsák a világszép nádszálkisasszonyt. Augusztus 21-én furfangos állatok játsszák a főszerepet, ezt követően szombaton csodatévő varázsmeséket élhetnek át a családok, majd augusztus 23-án kincskereső történet elevenedik meg a portákon.

A látogatóknak alkalmuk lesz próbára tenni magukat a népi ügyességi, erősségi és furfangos gyakorlatokon. A kalandra induló vándoroknak hamubasült pogácsa dukál, amihez a batyut is elkészíthetik, de lesz aranyszőrű bárány-, fátyol-, kincses erszény-, varázssíp-, sőt varázskavics-készítés is. A Molyolda játszóház régi idők játékaival várja a vendégeket, az alkotásra vágyók pedig mesefestésben és közös meseköltésben élhetik ki fantáziájukat.  A megfáradt hősök a mesekuckóban pihenhetik ki magukat tündéres, manós meséket hallgatva, de a Pajtamozi is várja őket reggeltől estig a klasszikus Magyar Népmesék rajzfilmsorozat epizódjaival.

Megnézem a programokat

Forrás: Skanzen

Részletek

Kezdés:
2015.08.20. , 08:00
Vége:
2015.08.23. , 17:00
Esemény Tags:
, ,

Helyszín

Skanzen
Sztaravodai út
Szentendre, 2000 Magyarország
+ Google Térkép
Telefon:
(26) 502 500
Honlap:
http://skanzen.hu/