Események betöltése

« All Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Herbert Aniko kiállítása – ERDŐ, AMIBEN JÁROK I Pando

2016.02.03. , 18:00 - 19:30

han

A Magyar Műhely Galériában nyílik meg Herbert Aniko aka Haniko ERDŐ, AMIBEN JÁROK I Pando, egy rezgőnyár lélegzete című kiállítása 2016. február 3-án (szerdán) 18 órától.

A kiállítást megnyitja: Szombathy Bálint, művész, író,szerkesztő

Kurátor: Urai Dorottya,művészettörténész

Megtekinthető: 2016. február 26-ig, munkanapon 10 és 17 óra között.

A Pando mai napig a legnagyobb és legöregebb koloniális szervezet. A közös gyökérzettel összekapcsolt fák már több száz éve lélegeznek együtt. Erre úgy képesek, hogy a föld alatti gyökérhálójuk mindannyiunk számára vizet és tápanyagot biztosít. Együtt. Közösen hullajtják a lombjuk és közösen újulnak meg, ha kár érte a törzsüket. Egy hat az egészre, és az Egész az Egyre. Installációnk szüzséje ebből indul ki. Hogy minden létező akarva és akaratlanul is kapcsolódik a másikhoz. Akár az ország, ahol élünk. Hatunk egymásra, ha akarjuk, ha nem. Közösen kell élnünk itt, ha akarjuk, ha nem. Ugyanazt a levegőt lélegezzük és fújjuk ki. Ha meghal az egyikünk, akkor miért nem érezzük mégsem? Mi ez a közöny és érzékenység, ami bennünk munkál ebben az összezárt „térben“? 

Munkámban több rétegben szeretném megmutatni ennek a szimbiózisnak a nehézségét és az erejét De ebben a rétegelt installációban próbálok egy saját „erdőt” alkotni. A város és a test belső tájainak mintájára. Keverve a valóságot az elképzelttel, az elképzelhetetlent a valóssal. Videót, zenei kompozíciót és papírfákat vegyítek össze az újrahasznosított papírtérben. Egyszerre használom a Pintér Béla Társulat és Szkéné Színház régi szórólapjait és a nemesebb anyagokat, miközben videót is vetítek az elkészült tárgyra. Ez az erdő ezer arcú szeretne lenni. Kiolvasható és hallgatható. Megfogható és elillanó. Mint a levegő körülöttünk. 

Herbert Aniko videómunkákat, vegyes technikával készült installációkat és nagyméretű akvarelleket is alkot. Alkotásait letisztultság, finom, esztétikus kivitelezés és személyes hangvétel jellemzik. Saját bevallása szerint munkáival az őt érdeklő társadalmi problémákra, jelenségekre reagál.

Több infó ITT! 

Tudj meg többet a művészről IDE kattintva, illetve  ITT!

Helyszín: Magyar Műhely Galéria (1072 Budapest, Akácfa utca 20.)


 

 

 

Részletek

Dátum:
2016.02.03.
Időpont:
18:00 - 19:30
Esemény Tags:
, ,

Szervező

Magyar Műhely Galéria
Honlap:
www.magyarmuhely.hu

Helyszín