Érkezik Guy Ritchie új filmje!

 

Ezen a héten érkezik a mozikba Guy Ritchie várva várt új filmje Az U.N.C.L.E. embere (12)! A Sherlock Holmes-filmek és a Blöff rendezője, fantasztikus színészekkel kelti életre a 60-as évek kémvilágát ebben a – Guy Ritchie stílusának pont megfelelő – akcióval kevert vígjátékban. A főbb szerepekben olyan remek nevekkel találkozhatunk, mint Henry Cavill (Acélember), Armie Hammer (A magányos lovas), Alicia Vikander ExMachina), Elizabeth Debicki (A nagy Gatsby), valamint a nagyszerű Hugh Grant(Egy fiúról).

A hidegháború csak átverés volt. Jól tudják ezt az U.N.C.L.E nevű titkos kémszervezet alkalmazottai, akik, ha kell, szívesen együttműködnek orosz kémtársaikkal. Napoleon Solo (Henry Cavill), a cég egyik legjobb embere is kénytelen közösen bevetésre indulni Ilja Kurjakinnal (Armie Hammer), mert mindketten jól tudják: az igazi veszély egészen máshonnan fenyeget. Egy nemzetközi bűnszövetkezet őrült tervvel próbálja káoszba taszítani a világot. Minél jobban el akarják terjeszteni a nukleáris technológiát, mert abban reménykednek, hogy ha folytatódik az atomfegyverek terjedése, a törékeny erőegyensúly felborul, és kitör a III. világháború. A párosnak csupán egyetlen nyom áll rendelkezésre: egy eltűnt német tudós lánya (Alicia Vikander). Az ő segítségével talán behatolhatnak a bűnszervezetbe. Ha lesz elég idejük…

Lehet, hogy kicsit húzós lesz

Az „U.N.C.L.E.” eseményeinek integráns része az akció és ebben Ritchie nem alkuszik. „A színészek különösen keményen dolgoztak, fizikailag is alaposan felkészültek. Gyakran kell az erőszak arénájába lépniük, fegyverekkel lőni, ide-oda repkedni. Muszáj atletikusnak lenniük, mert egy kemény napon akár nyolc órán át is gyűrjük őket.” Az akciójelenetek a kaszkadőr-szakértő Paul Jennings és a trükkmester Dominic Tuohy együttműködéséből születtek Ritchie utasításai alapján. „Azt akartuk, hogy az akciójelenetek is eláruljanak valamit a szereplőkről” – mondja Jennings, aki azt a feladatot kapta, hogy képezze ki a színészeket az ökölcsatákra, fegyveres összetűzésekre, motoros és autós üldözésekre és robbanásokra. „Guy zsigeri szinten akarja megragadni a nézőt. Nem a szabályok szerint gondolkodik és ezt a szabadságot a kollégáinak is megadja. Ha a filmjeiben dolgozol, merésznek kell lenni és hallgatni a megérzéseidre. Még ha elsőre nem is minden klappol, nem bánja, és örül, hogy legalább megpróbáltuk” – mondja Jennings.

image005 (1)

Ebben az esetben Henry Cavill és Armie Hammer is alaposan odatették magukat, teljes elhivatottsággal akcióztak – kaszkadőrök nélkül, saját maguk, ahányszor csak erre lehetőségük volt. „Nem akarok semmit elvenni a kiváló kaszkadőr brigádtól, akik elég csúnyákat estek és hihetetlen dolgokat csináltak meg, de mindketten eléggé szeretjük a munka fizikai részét” – mondja Cavill. – Van néhány nagy akciójelenet, amikről első olvasás után azt gondoltam, ezek biztosan számítógépes grafikával készülnek majd, de végül nagy részüket mi csináltuk élőben.”

Berlini autókeringő Trabantra, Wartburgra és golyózáporra

A film rögtön egy nagy durranással kezd – amit üvegcsörömpölés és csikorgó gumik zaja követ. Az éppen új ismeretséget kötött Gaby és Solo, egy Wartburggal (!) megpróbálnak elmenekülni az őket Trabanttal (!) üldöző Kurjakin elől Kelet-Berlin sötét utcáin, hogy a túloldalon találkozzanak Solo kapcsolatával. Guy egy balettként képzelte el ezt a jelenetet. Mind a két járművet átalakítottuk vak vezetőnek, ami a gyakorlatban úgy nézett ki, hogy a Wartburgban a tetőről, a Trabantban pedig alacsonyan, elölről lehetett irányítani az autókat, ami lehetővé tette a kaszkadőröknek, hogy a színészekkel a fedélzeten teljes sebességgel robogjanak, ezzel is maximálisan bevonva őket a szerepükbe. Velük tartott egy követő autó is.” – magyarázza Tuohy. „Azt akartuk, hogy a kanyarodások közben is közel maradjon a két autó egymáshoz, ezért az egyikből minden felesleges súlyt kiszedtünk, és készítettünk egy szerkezetet, amivel összekapcsoltuk őket – teszi hozzá. – Ezután zöldvászon előtt egy hidraulikus fordítókorongot építettünk, amin együtt tudtuk a kocsikat előre-hátra mozgatni, mintha üldözés közben egyik utolérné a másikat, de egymástól függetlenül is tudtuk őket körben mozgatni 360 fokban.” Mivel annyi valós trükköt akartak felvenni, amennyit csak lehetett, „a kaszkadőr sofőrök nem kerültek be a képbe, tehát csak azt vette a kamera, ami később a vásznon is látható, ahelyett, hogy az egész szerkezet benne lett volna a képben és utólag kellett volna számítógéppel kiretusálni.

image028

Mozibemutató: 2015. augusztus 20.

Eredeti cím: The Man From U.N.C.L.E

Színes, amerikai film

Műfaj: akció / kaland / vígjáték

Gyártó: Warner Bros.

Játékidő: 116 perc

Korhatár: 12

Főszereplők: Henry Cavill, Armie Hammer, Hugh Grant, Jared Harris, Alicia Vikander. Fényképezte: John Mathieson. Zene: Daniel Pemberton. Látvány: Oliver Scholl. Írta: Sam Rolfe, Jeff Kleeman, Guy Ritchie, Lionel Wigram.

Rendezte: Guy Ritchie

A film szinkronos 2D, IMAX és 4DX változatokban valamint 2D OV formátumban lesz látható a mozikban!

 

Forrás: InterCom

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek