Enyedi-univerzum (Testről és lélekről)

Testről és lélekről című film alkotói a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyert díjak – köztük a fesztivál fődíja, az Arany Medve-díj –, illetve a közelgő hazai bemutató kapcsán beszélgettek a sajtó képviselőivel február 21-én a Toldi moziban.

Enyedi Ildikó: „A lakásomban ott van az egyik filmbéli szarvas, Góliát agancsa, melyet két héttel az után dobott le, hogy befejeztük a forgatást.”
Nagy Ervin: „Nem találkoztam még a Dalai Lámával, de szerintem olyan lehet, mint Ildikó. Ha valaki nagyon tudja, mit akar csinálni, akkor csendesen, a keleti bölcsek nyugalmával teszi azt.” Borbély Alexandra: „Ildikóval dolgozni pontosan olyan, mint amilyen a Testről és lélekről: az érzékeinkkel, a szemünkkel fejeztük ki magunkat a forgatások során, félszavakból is értettük egymást. Csöndes, koncentrált munka volt a miénk.”
Muhi András: „Álltunk már a megvalósítás kapujában, évekkel ezelőtt összeállni látszott a film, de aztán megértettem, hogy ennek a filmnek most kellett elkészülnie ezzel a stábbal, ezekkel a szereplőkkel.”
Tenki Réka: „Kevés az ennyire nyitott, empatikus rendező, mint Enyedi Ildikó. Ellazított és igyekezett az én fejemmel is gondolkodni.”

A Testről és lélekről a 67. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon elnyert díjai:

– A fesztivál fődíja, Arany Medve-díj a Versenyprogram legjobb filmjének
– A FIPRESCI (Filmújságírók Nemzetközi Szövetsége) díja a Versenyprogram legjobb filmjének
– Az Ökumenikus Zsűri fődíja a Versenyprogram legjobb filmjének
– A Berliner Morgenpost közönségdíja

A Testről és lélekről március 2-tól látható országosan a hazai mozikban.

Fotók: Jónás Ágnes

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek