CSTP új évadának sikeres pályázói

Az NKA Cseh Tamás Program fővároson kívüli klubok támogatására, illetve induló és kezdő előadók, zenekarok hang- és képfelvételének elkészítésére, turnék és fellépések, valamint ezek kommunikációjának megvalósítására írta ki első pályázatait a 2015-2016-os évadban. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiuma harminc tehetséges együttes és harmincnégy vidéki klub támogatása mellett döntött. A sikeres pályázatot igazoló elismeréseket Krucsainé Herter Anikó, az NKA Igazgatósága főigazgatója, Doncsev András, a Nemzeti Kulturális Alap alelnöke, valamint Bajnai Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégiumának vezetője adta át az Akvárium Klubban 2015. október 20-án.

Az ünnepélyes eredményhirdetés egy tavalyi támogatott zenekar, a Lóci játszik, illetve az egyik idei sikeresen pályázó előadó, Szeder (Szeder-Szabó Krisztina) közös produkciójával indult. Ezt követően Doncsev András egy Keith Richards gyerekkönyvében foglalt anekdotára utalva azt mondta: „mi nem a hangszert akarjuk mindig magasabbra rakni, hanem a színvonalat.” Kiemelte, hogy a sikeres pályázók magas szakmai színvonalú produkciójukkal érdemelték ki a támogatást. Elmondta, hogy a Cseh Tamás Program ebben az évadban 960 millió forintból gazdálkodhat, melyből 700 millió forint a nyílt pályázati keret. 100 millió forint jut a Cseh Tamás Programiroda működtetésére, a fennmaradó összeget pedig a tervek szerint egy könnyűzenei képzést célzó pilotprogramra fordítják annak érdekében, hogy minél több iskolás megszeresse a zenét. Az alelnök felhívta rá a figyelmet, hogy két újabb pályázatot írtak ki a Cseh Tamás Program két alprogramja keretében: az előzenekaros felállásokat támogató, valamint a helyi és közösségi médiumokat támogató alprogram pályázatait 80-80 millió forintos kerettel. A pályázatok benyújtási határideje 2015. november 11-e. Bajnai Zsolt, az Ideiglenes Kollégium vezetője gratulált a támogatottaknak, és arra biztatott minden jelenlévőt, hogy figyeljék a kiírásokat és pályázzanak, hiszen a Cseh Tamás Program alprogramjai sokféle lehetőséget biztosítanak. A nyolc alprogamon felül a már említett könnyűzenei képzést támogató alprogramon kívül felvetette egy zeneszerzői alprogram indításának tervét is. Az eseményt a Mongooz and the Magnets, az egyik sikeres pályázó kezdő zenekar produkciója zárta. 

mongooz

A pályakezdő előadók, zenekarok kategóriájában összesen 347 pályázat érkezett az augusztus 3-i határidőig. Közülük a leendő mentorokból és az Ideiglenes Kollégium tagjaiból álló szakmai zsűri 78 zenekart hallgatott meg szeptember 27-30. között. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium a színvonalas pályázatok és előadók miatt úgy döntött, hogy a tervezett 25 helyett 30 pályázót támogat összesen 59.219.832 forinttal. A tavalyi évhez képest újdonság, hogy az induló előadók kép- és hangfelvétel elkészítése mellett koncertezésre is fordíthatják az elnyert összeget.

A sikeres pályázók a 2015-2016-os évadban:

Twentees, Tha Shudras, The Devils Trade, Magidom, Bognár Szabolcs, Junkie Jack Flash, Nyilas Reni and Ők, Garamvölgyi Dániel (Seaside Project), Anton Vezuv, Diggieman Live, Uzipov, The Immigrants, Hello Hurricane, StabilFrazír, Szatmári Juli és zenekara, Köles Eliza, Saverne, IAMYANK, Organism, Éva Presszó, Mörk, Planet Void, Csaknekedkislány, Császári PillanatmŰvek, Stahl Barbara, The SoulClap Band, Szeder, Face Today, Mongooz and the magnet, Run Over Dogs

A vidéki könnyűzenei klubok zenei programjainak támogatására kiírt pályázat célja, hogy a fővároson kívül olyan könnyűzenei koncerthelyszínek működjenek, ahol élőzenei koncertet vállaló előadók rendszeresen felléphetnek. Az Ideiglenes Kollégium felhívására 73 pályázat érkezett, amelyek közül végül 34 részesült összesen 84.000.000 forintos támogatásban. A koncerthelyszínek azt vállalták, hogy 16 különböző együttes önálló koncertjét rendezik meg. A sikeres pályázók között olyanokat is találni, akik a tavalyi évadban is sikerrel pályáztak a Cseh Tamás Program Klubtámogató Alprogramjára.

A sikeres pályázók a 2015-2016-os évadban:

Agora Kulturális Központ

Bálint Ágnes Kulturális Központ

Club 68 Café

Csabagyöngye Kulturális Központ

Debreceni Egyetem klubjai

Dharma Klub

E78

Egri Kulturális és Művészeti Központ

Est Café

Expresszó Klub

Fehérgyarmati Művelődési Központ

Fezen Klub

Fröccs

Gödör Klub

Hang- ár Music Pub

Hangár Music Garden

Helynekem

Jászberényi Mozi

JATE Klub

Keresztury Dezső VMK PopUp Café

Madách Imre Művelődési Központ

Madách Mozi

Nappali Bár

Park Music Hall

Rómer- ház

Roncsbár

Rongy kocsma

Roxxy Café

Rugby Hotel

Stop- Shop

SVT- Ady Pince

Tiszapart Mozi

Trafó Club

Zebra Club

Szombathely

Vecsés

Nyírbátor

Békéscsaba

Debrecen

Debrecen

Pécs

Eger

Pécs

Veszprém

Fehérgyarmat

Székesfehérvár

Kiskőrös

Eger

Kaposvár

Sopron

Miskolc

Jászberény

Szeged

Zalaegerszeg

Vác

Balassagyarmat

Pécs

Győr

Győr

Debrecen

Szeged

Tatabánya

Székesfehérvár

Kapuvár

Salgótarján

Szolnok

Gödöllő

Szarvas

Fotók: Cseh Tamás Programiroda

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek