Carla Galli 10 útravalója az élethez, a testi-lelki fittséghez

„Fogjuk fel úgy a világot, mint egy iskolát, melyben az Élet a tanítónk. Az Élet, amely számtalan tapasztalatot kínál. A tapasztalatok azonban önmagukban nem tesznek minket bölcsebbé, hiszen akkor mindenki megvilágosodott mester lenne. A tapasztalatban el van rejtve a lecke. Én is ezen az úton megyek, számomra ez a tudatos fejlődés útja. Az Újratervezés című könyvem saját tapasztalataim alapján íródott. Legfőbb pillérei a Kreatív tudat fejlesztése mentális szinten, a Testtudat fizikai szinten, az Egészséges táplálkozás, valamint a Lélek teremtő erejének megélése.

  1. Honnan jöttünk, merre tartunk? Kivel utazunk? Mikor érkezünk meg? Az élet maga az utazás, nem pedig a cél. Van eleje, közepe és vége. Az életünk nemcsak megtörténik, hanem megköveteli a részvételünket is!
  1. Soha ne az igazságot keresd, hanem a boldogságot! Még akkor is, ha látszólag Te nyersz. Harc helyett inkább az együttműködést válaszd! Sokkal többet tanulhatsz belőle. Legfőképpen önmagadról. Az együttműködésben mindig ott a lehetőség, hogy mindegyik fél emelt fővel, nyertesen távozzon, míg a harcban valaki mindig veszít. A harc, mint cselekvés magában foglalja az agressziót, az elnyomást, erőt ad az egónak, hogy tomboljon. Az együttműködés odafordulást, konstruktivitást hoz magával, aminek eredménye a fizikain túl az Önvaló megerősödése. Van egy mondás, miszerint néha győzöl, néha tanulsz. Az egész élet szüntelen tanulás. Ha nem tanulásnak fogod fel, ami történik veled, akkor az igazság keresése foglal le, de azt úgy sem találod meg soha. Amikor az igazságot keresed, akkor saját magadat akarod igazolni, pedig létezik egy egyszerűbb megoldás is; felelősséget kell vállalni az életedért.
  1. Lépj ki a komfortzónádból, és kezdj el élni! Ahhoz, hogy megtaláld önmagad, meg kell tanulnod kilépni a megszokottból, vagyis a komfortzónádból. Ez az a bizonyos ismerős közeg, melyben mindennapjaidat éled. Hiába nem érzed magad jól benne, mégis ragaszkodsz hozzá, mert ez az, ami ismerős. Itt érzed magad biztonságban. A megszokás egy védekező mechanizmus. Ahhoz, hogy meglásd a magad körüli új világot, a lehetőségeket, ki kell lépned az ismertből, ami védelmez, de gátol is egyben téged. Merj kilépni, hogy elkezdhess valami újat!
  1. Az önismeret szárnyakat ad! Az önismeret alapkérdései: Ki vagyok én? Milyen vagyok én? Mire vagyok képes? Minden embernek, személyiségnek vannak tulajdonságai, képességei, határai, érzelmei, gondolatai. A nehézséget az önismeret megléte, vagy éppen nemléte okozza, hogy mindazt, amit másokban olyan könnyen meglátunk, azt magunkban is fel tudjuk fedezni! De az önismeret ahhoz fontos, hogy tudjuk és ismerjük, mire vagyunk képesek. Önbizalmat ad, ezáltal döntéseinket is könnyebben, helyesebben hozzuk meg. Ez pedig azt jelenti, hogy egyre többször választjuk elsőre a boldogabb utat. A képlet nagyon egyszerű: ha hiszel magadban, mások is hisznek benned. Ha szépnek tartod magad, mások is szépnek látnak majd. Ha magabiztos vagy, mások is biztosnak gondolnak. Ezek alapigazságok. Ehhez pedig önismeretre van szükség!
  1. Az Önmagunkkal és a világgal kialakított béke magabiztos döntéseket eredményez, így felszínre kerülhetnek azok a rejtett képességek, megérzések, melyek bennünk lapulnak, olykor nagyon mélyen.
  1. Nem látom a változást, várom a csodát – halljuk nagyon sokszor. Csoda nincs, arra lehet várni örökké. A várakozás pedig drága, nagyon drága! Amikor az ember úgy érzi, hogy nincs történés, akkor ott valami nincs rendben. A világ állandóan változik, és ha mi nem tesszük ugyanezt, akkor szinte észrevétlenül megrekedünk a múltban. Nekünk is változni, alkalmazkodni kell, észre kell venni a fejlődést, a haladást, az újat. Mi emberek félünk a változástól, pedig ez az egyetlen, amivel megőrizhetjük az állandóságot.
  1. Az önbizalom és az önbecsülés kéz a kézben járnak. Ebből következik, hogy az egészséges önbizalom eléréséhez, önmagunk legyőzésén keresztül vezet az út. Ha a megállapodásokat, melyeket felvállalunk, nem teljesítjük, azzal aláássuk saját önbizalmunk alapköveit. A bizalom törékeny kincs: ha megbízhatóak vagyunk és mi magunk is bízunk, óriási szabadságban lesz részünk, de ha elveszítjük, akkor nehezen tudjuk csak visszaszerezni.
  1. Sokan a félelem fogságában élnek és inkább elfogadják önmagukat, a dolgokat olyannak, amilyenek.  Nem mernek változni, változtatni, túl nagy falatnak érzik ezt. Sokan viszont lázadó természetük miatt nem tartják be a szavukat. Ez a lázadó én veszi el és gyengíti az önbizalmat. Aki szabad, az nem lázadhat! Aki lázad, az csapdába esik!
  1. A dühnek, haragnak helye van a mindennapi életünkben. Mindenki volt már dühös. Fontos érzelem, mégis vigyázni kell vele. Mindaddig jó, amíg irányításunk alatt tudjuk tartani, de ha elszabadul, akkor súlyos rombolást végezhet. Nem árt tudni, hogy a düh mindig önmagunkból fakad, bármilyen más tényező csak kiváltja azt.
  1. Ha Te már ismered önmagad, akkor képes vagy megérteni másokat is, s ha már megértettél másokat, képes vagy kontroll alatt tartani az érzéseidet, ha már kontroll alatt tudod tartani az érzéseid, képes vagy irányítani önmagad és elérni a kitűzött célokat. Ha már itt tartasz, akkor példa vagy mások számára, hatással leszel rájuk.

Ha megismerted belső világodat, könnyen megismered a külső világod is. Ezen a szinten már képes vagy magasabb szintű döntéseket hozni. Csak rajtad múlik… Vedd észre, és ragadd meg a lehetőséget!

Kiemelt fotó: carla-galli.com

 

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek