Az egészségtudatos életmód nem úri hóbort

Újabb mérföldkőhöz érkezett a Globus: legújabb termékcsaládja, a Vital hamarosan a boltok polcaira kerül. Az új termékekről, a konzervek 21. századi létjogosultságáról Vajdahunyadi Csabával, a Globus kereskedelmi és marketingvezetőjével beszélgettünk, aki elárulta azt is, hogy neki melyik a személyes kedvence.

A TRIP hajón rendezett sajtónyilvános beszélgetésen azt mondta, hogy a konzerv szóról rögtön a divat jut az eszébe. Ez azért lepett meg, mert a konzerv szóhoz régebben tapadt némi pejoratív felhang, ugyanis a konzervek egyet jelentettek a tartósítószeres, színezéket tartalmazó élelmiszerekkel.

Nekünk mint profitorientált cégnek megvannak a munkánkat minősítő kulcs mérőszámaink, de ennél sokkal fontosabb az a rendezőelv, amely mentén haladni szeretnénk. Akkor végezzük jól a munkánkat, ha 3-5 év múlva, visszatekintve a 2018-as évre azt látjuk, hogy egyfajta divatot teremtettünk az egészségtudatosságból, sikerült elérnünk azt, hogy az egészségtudatos életmódra már nem úri hóbortként tekintenek az emberek, hanem előszeretettel illesztik be étrendjükbe a Globus által forgalmazott termékeket. A Globus zöldségek nem tartalmaznak ízfokozót és cukrot, tartósítószer- és színezékmentesek, diétába is remekül beilleszthetőek, könnyen és gyorsan készíthetők belőlük egészséges ételek, s minden értékes tápanyagukat megtartva jutnak el a termőföldtől a tányérig.

Több mint hetven százalékkal nőtt a cukorbetegek száma Magyarországon az elmúlt másfél évtizedben, jelenleg hozzávetőleg 772 ezren szenvednek diabéteszben, és nagy számban vannak olyanok is, akik egyéb egészségügyi okokból nem fogyaszthatnak cukortartalmú élelmiszereket. A Globus zöldségei mennyire illeszthetők ilyen esetekben az étrendbe?

Jó pár olyan termékünk van, amelyekben még az úgynevezett felöntőlé sem tartalmaz cukrot, ilyen például a szuperédes morzsolt kukorica, melyet a többi zöldségtermékünkhöz hasonlóan hőkezeléssel állítunk elő.

A Globus konzervek palettája júniustól új termékekkel bővül. Melyek ezek?

Legújabb termékcsaládunk, a Globus Vital hamarosan a boltok polcaira kerül – elsőként kínálunk ezzel a piacon azonnal fogyasztható quinoa, tönkölybúza, szója termékeket és tönkölybúza keveréket. Sikerült létrehoznunk egy olyan gyártási technológiát, amivel ezen termékeinket is konyhakészre, azonnal fogyaszthatóvá tesszük, nem kell a beáztatásukkal bíbelődni, időt spórolhat meg a fogyasztó.

A Globus termékeit népszerűsítő kampányfilmre az extravagáns Pásztor Annát kérték fel, Kovács Lázár séf mellett ő a másik nagykövete a márkának. Miért épp őrá esett a választásuk?

A StyleCommunication „branding“ fókuszú kommunikációs ügynökségtől kértünk javaslatot, az ő ötletük volt, hogy Pásztor Anna legyen a márka nagykövete.  Anna megosztó személyiség, de arra, amit ő mond és tesz, szinte mindenki felkapja a fejét. Célcsoportunkba abszolút beleillik: városban élő elfoglalt nő, kétgyerekes anya.

Nemcsak új termékcsaláddal jelentkeznek, de nagy változások történtek a cég életében is…

Igen, tulajdonképpen „újra kellett varrni a kabátot”. Rendbe kellett tenni a portfóliót, ki kellett dolgoznunk és el kellett fogadtatnunk a menedzsmenttel egy 3-5 stratégiát, amelyhez hozzá kellett rendelni az erőforrásokat, és kellettek mindehhez olyan arcok – márkanagykövetek –, akik mindezt hitelesen tudják kifelé közvetíteni. Úgy éreztük, hogy az elmúlt két év munkájának a gyümölcse most érett meg arra, hogy feltálaljuk a nagyközönségnek, a médiának és a szakmának.

Melyik az a Globus konzerv, ami különösen közel áll a szívéhez, amit előszeretettel fogyaszt?

Bevallom, hogy nem vagyok egy nagy konyhatündér – 16 országnak vagyok a kereskedelmi és marketingvezetője, ezért viszonylag keveset tartózkodom otthon, de ettől függetlenül van két kedvencem: az egyik a quinoa, a másik pedig a szuperédes kukorica – utóbbit desszertnek, édesség helyett is előszeretettel fogyasztom. Próbálok odafigyelni arra, hogy az utazásaim alatt is egészségesen táplálkozzam, s hogy minden finomságot megkóstoljak, mértékkel.

 

 

 

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek