AZ AJÁNDÉK

Te leszámoltál a múlttal, viszont a múlt még nem számolt le veled.

A fiatalság boldogság. Simon (Jason Bateman) és Robyn (Rebecca Hall) nemrég házasodtak, most költöznek be szép új házukba, és már egy gyerekszobát is berendeznek…

Azután találkoznak a férfi régi osztálytársával, akit az iskolában mindenki Gordónak csúfolt. Gordo (Joel Edgerton) látszólag már nem haragszik. Sőt, nagyon barátságos. Egyre többször látogatja meg az ifjú párt, egyre több ajándékot hoz. És egyre furcsábban viselkedik. Simon és Gordo nem voltak barátok. Egy húsz évvel ezelőtti borzasztó titok köti össze, és nem ereszti őket. Robyn nyomozni kezd: először az új ismerős, azután a férje után… és olyasmire talál rá, amiről álmodni sem mert volna.

image002 (3)

Az ajándék vérfagyasztó, ugyanakkor gondolatébresztő pszichológiai thriller, amely azt a kérdést teszi fel: mi történik, ha egy véletlennek köszönhetően felbukkan valaki a múltadból, akivel régen valami rosszat tettél?

A színész, író, producer Joel Edgertonnak (A nagy Gatsby, Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza, Warrior – A végső menet) ez az első játékfilmje rendezőként.

Simon (Jason Bateman) és Robyn (Rebecca Hall) fiatal házaspár, az életük a terveik szerint alakul – egészen addig, amíg egy véletlen találkozás Simon középiskolai ismerősével fojtogató örvénybe nem rántja őket.

Simon először meg sem ismeri Gordót (Joel Edgerton), aztán néhány kínos találkozás és titokzatos ajándék után kiderül egy 20 évvel ezelőtti, hátborzongató titok. Amikor Robyn megtudja a felzaklató igazságot arról, mi is történt annak idején Simonnal és Gordóval, felteszi a kérdéseket: mennyire jól ismerjük azt, aki a legközelebb áll hozzánk és fátylat lehet-e borítani a múltra?

Edgertont eddig főleg a kamera előtti munkájáról ismerhettük, pedig már 1996-ban elkezdte filmkészítői pályafutását is Ausztráliában, ahol a hozzá hasonló gondolkodású, kreatív munkatársaival megalapította a Blue Tongue Films alkotócsoportot. A csapat, amelybe többek közt David Michôd és Nash Edgerton rendezők is tartoznak, több sikeres filmet is jegyez, például: Animal Kingdom, Hesher, Országúti bosszú (The Rover), „The Square”, „Wish You Were Here”. Joel íróként és rendezőként is dolgozott az alkotócsoport több rövidfilmjében, írója volt a „The Square”-nek, majd a Matthew Saville rendezte „Felony” című játékfilmnek, amelynek főszereplője és producere is volt.

Az ajándék Edgerton első játékfilm-rendezése. Régóta dédelgetett vágya volt, hogy nagyjátékfilmet rendezzen, és egyértelmű volt számára, hogy debütáló filmjének karakterközpontúnak kell lennie, remek szereplőgárdát kell összeállítania, a témának pedig húsbavágónak kell lennie. A zsánerfilmek nagy rajongója, a fordulatos történetekre és nagyszerű alakításokra alapozott thrillereken és a „suspense” filmeken nőtt fel.

A produceri feladatokat Rebecca Yeldham (Papírsárkányok, Che Guevara: A motoros naplója, Úton) és Jason Blum (Insidious, Parajelenségek, Whiplash) látta el. A kreatív stáb tagjai voltak: Eduard Grau operatőr (Egy egyedülálló férfi, Élve eltemetve, Kísértetek), Richard Sherman díszlettervező (Beautiful Creatures – Lenyűgöző teremtmények, Kinsey – Mindenki másképp csinálja, A tűz martaléka) és Luke Doolan vágó (Animal Kingdom).

Joel Edgerton, az Exodus: Istenek és királyok sztárja, az eddig komikus szerepeivel sztárrá vált Jason Bateman főszereplésével, meghökkentő fordulatokkal teli, vérfagyasztó thrillert rendezett.

Főszereplők: Jason Bateman, Joel Edgerton, Rebecca Hall. Fényképezte: Eduard Grau

Zene: Danny Bensi, Saunder Jurriaans. Látvány: Richard Sherman.

Írta és rendezte: Joel Edgerton

Mozibemutató: 2015. augusztus 13.

Eredeti cím: The Gift

Színes, szinkronizált amerikai film

Műfaj: thriller

Gyártó: Blumhouse Productions

Játékidő: 108 perc

Korhatár: 16

 Forrás: InterCom

 

 

 

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek