´A rádiózás a szerelmem, a televíziózás a szeretőm, az újságírás az egyéjszakás kalandom´

Király Dávid  amerikai focistából lett rádiós műsorvezető. Olyannyira a szakma szerelmese, hogy képes heti hét napot is stúdióban tölteni miatta, s egyáltalán nem bánja, hogy megosztó személyiségként tekintenek rá. Célja a hiteles és minőségi tájékoztatás, valamint a hallgatók szórakoztatása. Imádja, hogy a Best FM-nél olyan dalok között szólalhat meg, melyeket annak idején számtalanszor hallgatott gyerekkorában, álma pedig hogy vezető megszólaló lehessen egy reggeli műsorban.

Mit gondolsz arról, hogy manapság inkább celebeket, színészeket tesznek meg műsorvezetőnek, semmint végzett, gyakorlott szakembereket?

A kereskedelmi rádiózás (televíziózás) három évtizeddel ezelőtt egybeforrt Bochkor Gábor nevével, majd jött a második generáció, élén Sebestyén Balázzsal. Na, de mi van a harmadik rádiós generációval? Biztosan van, csak éppen nem halljuk a hangjukat, pedig én nagyon kíváncsi lennék rájuk. A színészek és a celebek kétségkívül meghozzák a várt nézettséget-hallgatottságot, de úgy vélem, hogy nem elég eljátszani, hogy valaki tud műsort vezetni. Ez egy komoly szakma, amit éveken át gyakorolnak azok, akik ezen a pályán szeretnének érvényesülni. 

Milyen kompetenciák szükségesek ahhoz, hogy valakiből jó rádiós szerkesztő, műsorvezető és riporter váljék?

A rádiózás egy része tanulható, a többi pedig tehetség és érzék kérdése. A műsorvezetésnél jó, ha a rádiós megfelelő érdeklődéssel, tájékozottsággal, jó hanggal (ez beszédtechnika  tanár segítségével fejleszthető), elszántsággal, kíváncsisággal, pozitív életfelfogással és némi humorérzékkel is rendelkezik, de…

A folytatáshoz kattintson a GLAMOUR cikkére! 

Az interjú a Glamour magazin online felületén,  2020. 10. 29-én jelent meg. 

Fotó: Csudai Sándor (Sandor Csudai Photography)

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek