A Kémek hídját és a Mentőexpedíciót is díjra jelölték

Steven Spielberg Kémek hídja és Ridley Scott Mentőexpedíció című filmjét is díjára jelölte az Amerikai Producerek Céhe (PGA), a díjesélyesek közé azonban nem került be a Star Wars – Az ébredő Erő.

A producerek mozis és televíziós jelöltlistájára az év legkiemelkedőbbnek tartott produceri teljesítményei kerülnek fel. A PGA díjkiosztó ceremóniáját január 23-án rendezik meg a Los Angeles-i Hyatt Regency Century Plazában.

A filmes mezőnyben a dedline.com beszámolója szerint tíz alkotás szerepel a kedden közzétett jelöltlistán: A nagy dobás, a Kémek hídja, a Brooklyn, az Ex Machina, a Mad Max – A harag útja, a Mentőexpedíció, A visszatérő, a Sicario – A bérgyilkos, a Spotlight és a Straight Outta Compton. Nem került be azonban a világszerte hatalmas népszerűségnek örvendő új Star Wars-film, és a már több díjat begyűjtő A dán lány vagy a Trumbo sem.

Az animációs mezőnybe öt egészestés produkció, az Anomalisa, a Dinó tesó, az Agymanók, a Minyonok, valamint a Snoopy és Charlie Brown – A Peanuts film jutott be.

A tévésorozatok, illetve tévéműsorok kategóriájában az American Crime, az Amerikai Horror Story: Hotel, a Törvény nevében második évada és az A Very Murray Christmas verseng.

A producerek sportprogram, digitális sorozat, dokumentumfilm, drámai és vígjátéki sorozatepizód, ismeretterjesztő műsor, gyermekprogram, tehetségkutató műsor és talkshow kategóriában is odaítélik díjaikat.

Forrás: MTI (Los Angeles)

Fotó: deadline.com

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek