A Cseh Tamás Program a Eurosonic Fesztiválon

 

Idén 30. alkalommal rendezték meg a Eurosonic-Norderslaag Fesztivált és Konferenciát Groningenben (Hollandia). Az NKA Cseh Tamás Program támogatása révén hazai zenekarok és zeneipari szakemberek képviselhették Magyarországot Európa legjelentősebb nemzetközi vásárán.

Aki a zeneiparból tehette, jelen volt az idei, 30. Eurosonic-Norderslaag vásáron, amelyre első alkalommal nemcsak magyar zenekarok utaztak ki, de szervezetten zeneipari szakemberek is. „A Eurosonic nevezhető a zeneipar és a fesztiválszervezés legnagyobb eseményének. Az NKA Cseh Tamás Program idén 30 hazai szakembert delegált, akik közül sokan első alkalommal találkozhattak olyan kollégákkal, akik a legnagyobb fesztiválok fellépőiről döntenek, kötnek szerződést akár már ott, Groningenben. Az esemény legfontosabb eleme a showcase fesztivál, ahonnan a fellépő zenekarok egyenes úton kerülhetnek nagy fesztiválok színpadaira, neves ügynökségek kötelékébe” – mondta Jeges Zsolt, az NKA Cseh Tamás Program delegációját koordináló szakember, a CEETEP képviselője.

A rendezvény keretében zárult a CEETEP program, aminek köszönhetően éveken át léphettek fel a Eurosonicon Közép-Kelet-Európából, így Magyarországról zenekarok. Az idei showcase fesztiválon 4 zenekar képviselte hazánkat: az Ocho Macho, a Budapest Bár, az Ivan and the Parazol és a Middlemist Red. Mind a négy együttes kiváló helyszíneken, kiemelt idősávokban játszhatott, így a közeljövőben akár neves európai fesztiválokon tűnhet fel a nevük. Az utóbbi három formáció szereplését és kijutását az eseményre az NKA Cseh Tamás Program is támogatta, amely a hazai könnyűzene promócióját szolgáló eszközök gyártásához és terjesztéséhez is hozzájárult.

Az NKA Cseh Tamás Program az első évadában közel 70 millióval segítette, ebben az évadban pedig 110 millió forinttal támogatja a hazai könnyűzene nemzetközi piacra lépését külföldi koncertek, és promóciójuknak, valamint nemzetközi vásárokon való szerepléseknek támogatásával.

Horváth Gergely, az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium tagja a Eurosonic kapcsán a következőket mondta:

„Elsősorban azért támogattuk a Eurosonicon való részvételt, mert meglátásunk szerint az idei (2016-os) CEETEP-program által fókuszba kerülő közép-kelet-európai országok számára kivételes alkalmat jelentett egymás jobb megismerésére, valamint az európai zeneipari folyamatokba való bekerülésre. A 2015-ös együttműködésben a Petőfi Rádió Nagy-szín-pad produkciója révén delegált Ocho Macho-n kívül három hazai zenekar került a hivatalos programba, akiknél a magyar részvételt, az akkreditációt támogattuk. Szintén a Cseh Tamás Program támogatása révén sikerült emelt szintű jelenlétet biztosítani a fesztivál CEETEP-központjában is. A visszajelzések alapján a támogatásunk elérte célját.”

Korrektúra – Szövegszerkesztés – Nyelvi lektorálás

VNTR Graphic Studio
Kreatív dekorációk, logók, faégetéses portrék készítése professzionális színvonalon
06 30 659 2808
https://www.facebook.com/vntrart
VNTR Graphic Studio

Hasonló cikkek